Koppla av på caféet

En miljö att få ner stressnivån

Människor stressar i vardagen och behöver koppla av mellan varven. Många föredrar att besöka ett café med en god vän och samtala om livet. Det är lagom avkopplande i en miljö där man dessutom har möjlighet att avnjuta en kopp kaffe med tillhörande godsak.

Kaffé

De flesta caféägarna är måna om att gästerna ska trivas och att vistelsen ska vara njutningsfull. Förutom att servera gott kaffe, goda smörgåsar, bakelser, kakor m.m. så är det viktigt att cafégästerna trivs i miljön. Det är därför viktigt att som caféägare tänka på inredningen.

Hur man bäst inreder ett café beror på en rad olika faktorer. Först och främst bör man begrunda planlösningen och möblera noggrant utifrån var entré, fönster och dörrar är placerade. Så många öppna ytor som möjligt brukar generellt sett vara eftersträvansvärt. Genom att planera var möbler och annat ska placeras så finns det goda chanser att frigöra en del utrymme.

Hur ett café rent interiört kan se ut varieras givetvis efter tycke och smak. Vissa gillar äldre inredning medan andra satsar fullt ut på nyskapande inredning. Oavsett den interiöra stilen så vill de flesta ha en unik stil för att skapa en spännande atmosfär. Att sätta sin egen prägel på sitt cafés inredning kräver ett sinne för mönster och struktur, men också det där lilla extra som sticker ut. Det finns oändligt med tips på hur man kan inreda, och en del experimenterar med trendiga möbler och udda inredningsdetaljer som exempelvis ovanligt porslin. Till exempel porslin som är fyndat på loppis och utgörs av spännande mönster och glada färger? Tänk också noga över valet av gardiner. Vill man undvika ett rörigt intryck bör man kanske undvika alltför utmärkande gardiner. Balans är nyckelordet.

Belysningen är alltid viktig. Försök gärna skippa stel sjukhusbelysning. Flera ljuspunkter är att föredra och glöm inte att ha lampor på viktiga ställen som exempelvis vid fönster. Ett mysigt café har oftast inte allt för överväldigande belysning. Glöm dock inte bort att planera belysningen utifrån planlösningen. Om det är få fönster som släpper in ljus så krävs det givetvis mer belysning.

Sist men inte minst så får man ju inte glömma växterna. Det är en simpel detalj men kan förhöja stämningen oerhört.