Kaffe och cigaretter – en döende trend

Förr var något som var väldigt vanligt att man också rökte medans man drack sitt kaffe. Detta är dock tack och lov en döende trend som på sätt och vis är på väg att fasas ut helt och hållet, mycket tack vare generationsskiftningarna. En annan stor anledning till att cigarettrökande mest troligt avtagit i samband med kaffedrickande är det faktum att man inte längre har lov att röka inomhus. Det är helt enkelt inte längre lika enkelt att kombinera de både företeelserna, något som är bra för alla och en var.

Att dricka kaffe och att samtidigt tända en cigg var länge något som hörde till vardagen för väldigt många människor. Idag är detta något av en döende trend, något som självfallet är en bra sak som alla borde glädjas över.

Det finns många anledningar till varför rökandet har minskat kopplat till kaffedrickandet men man tror att de två största orsakerna är för att vi nyligen sett en viss generationsväxling samt att förbudet mot inomhusrökning varit det som dragit ner på rökandet allra mest i detta sammanhang. Ökad medvetenhet och en befolkning där många numera strävar efter att bli rökfria är också det någonting som bidrar i stor utsträckning.

För de som har svårt att släppa denna dåliga ovana så rekommenderar vi dock att byta ut rökningen mot ett betydligt hälsosammare substitut. Att övergå till e-cigaretter istället för de vanliga ciggpaketen är någonting som dokumenterats ungefär 95% mindre skadligt, både för en själv och andra. Du får egentligen allt som vanlig rökning ger dig, bara det att du slipper den farliga brandröken som eld innebär, då du byter ut den mot ett betydligt bättre alternativ med produkter som förångas istället för att de bränns.