Café och bar

Driva café kan man göra med lite olika inriktningar. Det kan vara så att du tycker om idén med att bara sälja en kopp kaffe tillsammans med något helt oemotståndligt gott bakverk – en enkel och förhoppningsvis framgångsrik affärsidé. Men då krävs det verkligen att det du erbjuder också är helt oemotståndligt eftersom de allra flesta caféer idag också erbjuder mer matiga alternativ som pajer, mackor och sallader. 

Kaffekopp

Öka intäkterna

Storlek på stad eller ort som du har din verksamhet kommer givetvis att spela in när du ska välja inriktning på din verksamhet. Men vi säger att i teorin så har du märkt att verksamheten går inte riktigt runt med bara de smaskiga bakverken, verksamheten måste således vidgas.

En idé då kan vara att ansöka om ett alkoholtillstånd och när klockan är slagen så att säga, öppna upp ölfatet. Nu är det lättare sagt än gjort med att få ett alkoholtillstånd, men om du lyckas få ett och du planerar och utformar ditt kombinerade café och bar, då kan du vara på väg att ha en kassako i din hand.

För att utforma din bar på ett attraktivt sätt så krävs såklart en del utrustning och inredning. Det gäller att attrahera människor med något som är unikt – det man på marknadsföringsspråk kallar för en ”unique selling proposition”.