Anordna musikjam för allmänheten

Denna gång skriver vi om hur du bäst anordnar ett musikjam för allmänheten och varför detta kan vara gynnsamt både för den plats där du bor, men även för dig själv i det långa loppet!

musikjam

Ibland får man ta saken i egna händer och se till så att det händer någonting trevligt på den ort där man bor. Helst om det rör som om ett mindre samhälle. Det går helt enkelt inte att vänta på att andra gör sådant som man själv hade uppskattat åt en, men om man tar ett eget initiativ så kan det mycket väl ge ringar på vattnet och resultera i att du tids nog själv kan skörda frukterna av ditt eget engagemang.

För den som gillar musik (och vem gör egentligen inte det?) kan ett tips vara att ta initiativet till att anordna någon form av musikjam där alla är välkomna att delta samt lyssna. För detta så behöver du självfallet en lite större lokal, även om chansen är stor att intresset sakta men säkert kommer växa fram, vilket gör att du kanske kan börja i lite mindre skala. Ljudmässigt så är det enklaste om du själv har möjlighet att ordna med allt förutom instrument och kanske förstärkare, som deltagarna själv får ta med sig om de vill vara med och jamma. Tänk dock på att alla kanske inte har tillgång till bra transportsmöjligheter eller för den delen förstärkare som gör sig bra i ett sammanhang som detta, så du tjänar helt klart på att även ordna fram detta. Ett trumset kan också vara bra att rigga upp, då det är ett besvärligt instrument att släpa på, och sedan så kan de trummisar som vill exempelvis ta med sig sina egna cymbaler.

Ännu trevligare blir det om du förberett någon form av tilltugg till deltagare och eventuella gäster som bara är där för att lyssna, så att de slipper sitta där helt tomma i kistan. Du behöver självfallet inte bjuda på detta ur egen ficka om du känner att du ej har den ekonomiska möjligheten, utan möjligtvis ta en symbolisk summa som uppgår till ett självkostnadspris.